Ik had vanaf 2013 last van een auto-imuunziekte genaamd: ‘Alopecia Areata’. Een haarziekte waarbij je haar uitvalt en je kale plekken op je hoofd krijgt. Uiteraard heb ik er alles aan gedaan om ‘beter te worden’. Tot ik 1.5 jaar geleden het volgende van de arts te horen kreeg: Jacqueline het is tijd voor een pruik. Het heeft nu je haargrens bereikt en wij kunnen niets meer voor je betekenen. Voor de mensen die mij langer kennen weten dat ik gezegend was met een enorme bos mooie, dikke lange haren. Daar stond ik dan, 36 jaar en een pruik. Dat wilde ik uiteraard niet. Kapot was ik van dit nieuws.

Ik reisde af naar Kuwait om daar troost te zoeken bij mijn beste vriendin. Naast een goede dosis liefde, nam zij mij mee naar een arts. De arts keek naar mijn haar en zei: I can’t promisse you anything but I think there is a lot of hope and we can fix this.
Daar waar ik Nederland te horen kreeg: ‘wij kunnen je niet helpen, je hebt een pruik nodig’. Kreeg ik in Kuwait te horen: ‘het komt vast goed, er is hoop’. En ik kan je vertellen vanaf dat moment ging het beter en is het helemaal goed gekomen. Ik ben weer gezegend met haar op alle plekjes waar het kaal was.

Zo zijn er super veel onderzoeken naar het ‘placebo’ effect. Mocht je daar interesse in hebben, vraag er naar bij mij. Of google er zelf naar en je zult ze vinden.
In alle gevallen gaat het om het volgende: waar ben jij van overtuigd? welke consistente, congruente boodschap geef jij mee aan jou hersenen en aan jouw zenuwstelsel? Jouw overtuiging is het enige constante, welke jouw resultaat krachtig beïnvloedt. Als je positieve overtuigingen hebt, dan voel en vind je de kracht om dat wat jij wilt te bereiken. Als je in falen gelooft, dan zal deze overtuiging eraan bijdragen dat je dat ook zult ervaren.
Het allerbelangrijkste is misschien wel het besef dat je overtuigingen een keuze zijn.

Welke persoonlijke overtuigingen heb jij? Zijn ze positief of negatief? In hoeverre bepalen ze jouw gedrag en als je vandaag de dag niet exact bent waar je wilt zijn, welke overtuiging ligt daar aan ten grondslag? Bewustwording is de eerste stap, vervolgens is het belangrijk om er iets aan te doen. Tijdens de tweedaagse NLP-vervolgopleiding krijg je alle handvatten om je beperkende overtuigingen, die je al heel lang hebt, te veranderen. https://drijfverentraining.nl/agenda-kosten/