Wij heten nu Mindcollege

Drijfverentraining is van naam veranderd. Vanaf nu heten we Mindcollege en geven we nog meer trainingen met dezelfde en nieuwe trainers. Teambuilding en team ontwikkeling doen we nu tijdens incompany trainingen. Bekijk ze op onze nieuwe website mindcollege.nl!

Bekijk dit aanbod op mindcollege.nl

Wordt er veel geklaagd binnen jouw team? Hoe krijg je iedereen weer in beweging?

Weerhoudt jouw angst voor een conflict je ervan om een gezonde discussie aan te gaan?

Weten jou collega's wat jou beweegt en hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet.

Teambuilding & Teamontwikkeling

Effectief samenwerken

Is de communicatie op orde? Is er voldoende inzicht in de verschillen binnen de teams? Zijn er duidelijke samenwerkingsmethoden?

Leiderschap

Wat kun je als leider doen om het geluk binnen de organisatie te vergroten? Wat moet je vooral niet doen? Hoe is de balans tussen sturing en zelforganisatie?

v

Teamspirit

Is er voldoende vertrouwen en veiligheid? Zijn medewerkers tevreden?

g

Productiviteit

Hoe vergroot je betrokkenheid?
Slimmer werken, beter sturen, meer verantwoordelijkheid

Teambuilding en teamontwikkeling

Waar loop je tegen aan binnen je organisatie?
Wil je de effectiviteit van de afdeling, je team of je collega’s vergroten? Merk je binnen jouw organisatie of bedrijf dat men niet effectief met elkaar communiceert? Zijn er misverstanden in het team, regelmatige kleine conflicten tussen afdelingen, zijn klanten ontevreden? Zit je midden in een reorganisatie en brengt dit onrust met zich mee?

Het probleem met problemen is dat er altijd wel wat mis gaat in je organisatie. Daar geven we graag aandacht aan om vervolgens te merken dat er niet veel verandert. 
Hoe loop jij daar tegenaan in jouw organisatie? Vaak kiezen we het negatieve boven het positieve. Zeker wij nuchtere Hollanders. Wij praten graag over wat er verkeerd gaat, wie er niet optimaal functioneert en wat er nog meer mis zou kunnen gaan. 
De vraag is natuurlijk wat het oplevert, om je op problemen te richten. Elk probleem wat je aandacht geeft wordt groter door de focus die het krijgt. Kort gezegd levert de bekende aanpak onvoldoende op. Je voert veranderingen door, en die verlopen soms traag, met weerstand, of zelfs niet. 

Werkwijze
Ik denk graag met u mee aan een integrale oplossing om aan uw teambuilding -en ontwikkeling te werken. Daarbij zet ik niet alleen training(en) in, maar ook coaching en managementgames. 

Ik gebruik geen one-size-fits-all approach, maar pas de benadering aan naar wat past en nodig is bij het team. De opzet en werkwijze hangt voor een groot deel af van het doel, de beschikbare tijd en uw eisen en wensen. Het programma wordt afgestemd op uw specifieke situatie. Maatwerk is in mijn optiek namelijk de sleutel tot succes.  
Hieronder een aantal voorbeelden van methoden die ik gebruik.

Appreciative Inquiry (AI) is een middel dat er voor zorgt dat verandering en beïnvloeding sneller kan. Effectiever kan, en betekenisvoller verloopt. 
Met AI en de achterliggende theorie worden aan de hand van verhalen de kracht van de medewerkers en de organisatie ontdekt en gebruikt.
Onderscheidend in deze aanpak ten opzichte van meer probleemgerichte benaderingen, is de focus op inspiratie, betrokkenheid en coöperatie bij medewerkers. 

MBTI en teams
Een leuke en effectieve manier om met teambuilding aan de slag te gaan, is gebruik maken van de Myers-Briggs Type Indicator (MTBI). 
De Myers-Briggs Type Inidcator is een persoonlijkheidsvragenlijst die mensen indeelt in verschillende typen. Elk type heeft een andere stijl van werken. Met de MBTI krijgt u inzicht in de verschillende persoonlijkheden van de teamleden en hoe die zich tot elkaar verhouden. Dit zorgt voor meer begrip en waardering voor de verschillende persoonlijkheden binnen het team.

Neem contact met mij op om een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te vragen. In dit gesprek hoor ik graag tegen welke uitdaging jouw team aanloopt en kan ik toelichten hoe we jouw team weer in zijn kracht kunnen zetten. 

Boek nu via Mindcollege

Drijfverentraining is van naam veranderd. Vanaf nu heten we Mindcollege en geven we nog meer trainingen met dezelfde en nieuwe trainers. Bekijk deze training daarom op onze nieuwe website mindcollege.nl!

Boek incompany trainingen op mindcollege.nl

Zin om aan de slag te gaan? Neem contact op

Contactgegevens

Wij heten vanaf nu Mindcollege, bekijk daarom ons trainingsaanbod op mindcollege.nl

info@mindcollege.nl   |   06-12883190   |   Huizerweg 56A, 1261 AZ Blaricum
KVK 68688814   |   BTW NL001947672B89  |  Algemene voorwaarden

Onze nieuwe naam: